Az MDF új kampányt indít

2010.03.11. 14:42
Új kampánnyal, az okos állam húsz pontjára hivatkozva próbál ajánlószelvényeket szerezni az MDF. Dávid Ibolya szerint el kell kerülni, hogy három párt alkossa az új parlamentet.

Az MDF elnöke szerint össztűz indult pártja ellen, mesterségesen gerjesztett, fojtogató légkörbe került a szervezet. A párt ennek ellenére az ajánlószelvények leadásáig hátralévő időben új kampányt indít, amelynek központi eleme az okos állam húsz pontja, mondta  Dávid Ibolya pártelnök. Az MDF arra kér mindenkit, aki még nem adta le ajánlószelvényét, hogy támogassa az MDF jelöltjeit és vele a programelvű politikát Magyarországon, mondta.

Az MDF szerint el kell kerülni, hogy három párt alkossa 2010-től a parlamentet. Állításuk szerint valódi többpártrendszert akarnak Magyarországon.

Bokros Lajos, az MDF miniszterelnök-jelöltje szerint a gazdasági, társadalmi, illetve erkölcsi válságból az "okos állam" elve mentén lehet kievickélni, ez jelenti a kitörési pontot. Szerinte olyan államra van szükség, amely csak annyi adót szed, amennyire a szigorú értelemben vett közfeladatok ellátásához szükség van.

Az okos állam húsz ismérvét az MDF vezető tisztségviselői, jelöltjei ismertették csütörtökön, szerintük erre van szükség a felemelkedéshez. Ezek közé tartozik a munkahelyek megtartása, a valódi közteherviselés, és a felelős monetáris politika. A pontok között szerepel az igazságos segélyező rendszer, valamint a hatékony közszféra és újjászülető egészségügy is.