AZ MSZP bepanaszolta a Központi Nyomozó Főügyészséget

2010.04.15. 12:38
Az MSZP panaszt tesz a Legfőbb Ügyészség Kiemelt Ügyek Főosztályánál, mert elutasították a Kubatov-hangfelvétel miatt tett feljelentéseiket.

Míg az ügyészség szerint a Kubatov-hangfelvételen elhangzottak alapján nem állapítható meg, hogy bárki is bűncselekményt követett el, az MSZP ragaszkodik korábbi véleményéhez, amely szerint igenis felmerülhet a büntetendő cselekmény elkövetésének gyanúja.

Budai Bernadett, az MSZP szóvivője csütörtöki sajtótájékoztatóján úgy értékelte: A Központi Nyomozó Főügyészség nem volt abban a helyzetben, hogy kétséget kizáróan minősíthesse büntetőjogi szempontból a kifogásolt cselekményt és nem tett meg mindent a megalapozott minősítés érdekében. Az ügyészség szerdán közölte, hogy elutasította a Kubatov-videóval kapcsolatos MSZP-s feljelentéseket, amelyeknél nem azt vizsgálták, hogy ki van a felvételen, hanem hogy a feljelentésekben foglaltak alapján megállapítható-e bűncselekmény. Az MSZP jogászai úgy látják, a Kubatov-féle hangfelvétel alapján igenis felmerülhet a büntetendő cselekmény elkövetésének gyanúja. Ezek igazolásához azonban nyomozni kellett volna - mondta a szóvivő. Ezért azt kérik, hogy a Legfőbb Ügyészség utasítsa a Központi Nyomozó Főügyészséget, hogy folytasson le eljárást az ügyben.