Feljelenti az LMP az MSZP-t

2010.04.19. 14:29
Az LMP az Országos Választási Bizottsághoz fordul, mert véleményük szerint a szocialisták megtévesztik a választókat azokkal a plakátjaikkal, amelyekkel azt a látszatot keltik, mintha a két párt között együttműködés lenne. Lendvai Ildikó szerint meg kell nézni az MSZP a választási hirdetéseit, "mindegyikben szerepelnek a lehet, a más, és a politika szavak, az a névelőről nem is beszélve".

Az LMP szerint a szocialista párt félrevezeti a szavazókat, amikor azt a látszatot kelti, mintha az LMP támogatná az MSZP jelöltjeti az országgyűlési választások második fordulójában. A Lehet Más a Politika kampányfőnöke bejelentette, emiatt az Országos Választási Bizottsághoz fordulnak. Karácsony Gergely megismételte, hogy állva maradt egyéni jelöltjeik senki javára nem lépnek vissza a második fordulóban, az LMP önállóan méreti meg magát ott is. A kampányfőnök egyben arra kérte az MSZP szavazóit, hogy ahol lehet, szavazzanak az LMP jelöltjeire április 25-én a szocialisták szerintük félrevezető kampánya miatt, és ezzel mutassák meg: lehet más a politika.

MGYszórólap[1]

A XI. kerületi szocialista Molnár Gyula szórólapján azzal buzdít, hogy április 25-e után, feltéve, ha rá szavaznak, „TÉNYLEG LEHET MÁS A POLITIKA”. De a Népszabadságban megjelenő fizetett hirdetésben is az LMP-re apellálnak a szocialisták - írja aKépviselő Funky .Ebben a szabad demokratálknak, a magyar demokratáknak és a szociáldemokratáknak ígérik, hogy "IGEN, LEHET MÁS A POLITIKA", ha megállítják Orbán Viktort.

mszp hirdetes.png

"Kétlem, hogy létezik olyan ember, aki ne tudná, hogy Molnár Gyula
MSZP-s képviselő. Mindenki tudja, hogy ő az MSZP jelöltje. Nézzék csak
meg a választási hirdetéseinket, mindegyikben szerepelnek a lehet, a
más, és a politika szavak, az 'a' névelőről nem is beszélve, az is
lehet, hogy egymás után is szerepelnek ezek a kifejezések. És nem
hinném, hogy attól lesz más a politika, ha egy párt levéd szavakat" -
mondta Lendvai Ildikó pártelnök az MSZP hétfő délutáni
sajtótájékoztatóján az LMP feljelentésére reagálva.