Feljelentik Csapody Miklóst

2010.03.23. 12:23 Módosítva: 2010.03.23. 12:27
A Fővárosi Választási Bizottság büntető feljelentést kezdeményez Csapody Miklós MDF-es képviselőjelölt ellen az egyik ajánlószelvénye miatt.

Szalay Tamás, a testület fideszes delegáltja a Hír TV-nek elmondta, a feljelentést már megtették, mert a politikus egyik kopogtatócéduláján hamis volt az aláírás.

A Fővárosi Választási Bizottság határozatában az áll: Csapody Miklós 878 ajánlószelvényt nyújtott be az országgyűlési egyéni választókerületi bizottsághoz (oevb), amely azt állapította meg, hogy ebből 819 volt érvényes.

Egy magánszemély vasárnap fellebbezést nyújtott be az elsőfokú határozat ellen a Fővárosi Választási Bizottsághoz, sérelmesnek tartva, hogy az oevb érvényesnek fogadta el azokat az ajánlószelvényeket, amelyeken a választópolgár aláírása és az adatok kitöltése eltérő tollal történt.

Állítása igazolására becsatolta egy másik magánszemély nyilatkozatát, amely szerint ő nem adott ajánlást a jelöltre, az ő ajánlását mégis figyelembe vették a jelölt nyilvántartásba vételénél - olvasható a budapest.hu honlapon.

Ahhoz, hogy valaki indulhasson egyéni jelöltként az országgyűlési választáson, 750 érvényes ajánlószelvénnyel kell rendelkeznie. Csapody Miklós a főváros 15-ös számú választókerületében méretteti meg magát.

Korábban az LMP-s Schiffer Andrást vádolták választási csalással, egy bejelentő azt állította, hogy nevelt fiának lakásán sok tucat olyan ajánlószelvényt látott, amelyek mellett az értesítő cédulák is a borítékban voltak és nem voltak aláírva. A Fővárosi Választási Bizottság helyben hagyta Schiffer jelöltségét, nyilvántartásba vették.