Fellegi Tamás eladta a médiaérdekeltségeit

2010.04.23. 18:50
A mostanáig a Heti Válaszban, a Lánchíd Rádióban és a Class FM-ben tulajdonrésszel rendelkező, kormányzati szerepre készülő Fidesz-közeli médiavállalkozó így már megfelel az összeférhetetlenségi előírásoknak.

Fellegi Tamás, az Infocenter.hu Média Befektetési Zrt. többségi tulajdonosa értékesítette a vállalatban meglévő teljes tulajdonrészét. Sajtóértesülések szerint Fellegi Tamásra fontos kormányzati szerep vár, a hetivalasz.hu szerint a vagyongazdálkodási tárca vezetője lesz az új kormányban, míg a Népszabadság korábban az infrastruktúráért felelős tárca várományosaként említette.

Az Infocenter.hu Zrt. összesen 52 százalékos új tulajdonosai: Nyerges Zsolt, a Class FM országos kereskedelmi rádiót birtokló Advenio Kft. többségi tulajdonosa, Fellegi Tamás eddigi üzlettársa, valamint Stumpf István, a Századvég Alapítvány elnöke. A tranzakció során a dán DEFAP kockázati tőkebefektetéssel foglalkozó pénzügyi csoport tulajdonrésze változatlan - 48 százalék - maradt.

Az Infocenter.hu Zrt. médiapiaci stratégiája továbbra is a magyarországi elektronikus és nyomtatott média szegmensek között kínálkozó szinergiák megteremtése és felkínálása a hirdetők számára - áll a közleményben.

A céginformáció adatai szerint az Infocenter.hu Média Befektetési Zrt.-t tavaly júliusban egyszemélyes részvénytársaságként alapította Fellegi Tamás, a jegyzett tőkéje 5 millió forint. Pénteken, de csütörtöki hatállyal, a cégbíróság új vezérigazgatóként bejegyezte Nyerges Zsoltot.

A cég honlapja szerint az Infocenter.hu Zrt. a 100 százalékos tulajdonosa a Heti Válasz kiadójának, valamint a Lánchíd Rádiónak, illetve kisebbségi tulajdonosa a Class FM országos kereskedelmi rádiónak.