2024. június 29. 18:00
Svájc
Olaszország
Olympiastadion Nyolcaddöntő
2024. június 29. 21:00
Németország
Dánia

Gyurcsányt összezavarta az MDF

2010.02.01. 14:33 Módosítva: 2010.02.01. 14:33
Gyurcsány Ferenc örül neki, hogy az MDF-nek még van esélye a parlamentbe jutásra, de nem érti, hogy mit akar a párt. Erről maga vall blogbejegyzésében, amiben "ócska kis hazugságnak" nevezi a pletykákat, hogy anyagilag is támogatja az MDF választási kampányát.

Blogbejegyzésben értetlenkedik Gyurcsány Ferenc azon, ami az MDF-ben történik. A volt miniszterelnök saját állítása szerint eddig érteni vélte a párt bokrosi fordulatát, hiszen a Magyarországon libeárlisnak nevezett gazdaságpolitika és a konzervatív értékrend az alapja a nyugati konzervatív pártok - például a brit konzervatívok és az amerikai republikánusok - programjának is.

Összezavarta viszont az MDF személyi politikája. Az, hogy Bokros mögé a volt kisgazda frakcióvezetők Bánki Attilát és a szerinte az SZDSZ régi, bokrosista programját megtagadó új SZDSZ-t, azaz Retkes Attilát és híveit sorakoztatták fel. Gyurcsány azon aggódik, hogy vajon a hátország ténylegesen is támogatja-e Bokros Lajos elképzeléseit.

Mindebben állítása szerint az őszinte aggódás vezérli, mert - bár ezt akár "naív értelmiségi locsogásnak" is vélhetik - szerinte Magyarország még nincs felkészülve a kétpártrendszerre. Ezért sajnálja, hogy az SZDSZ önállóan már életképtelen, de örül neki, hogy az MDF-nek látszólag jó esélye van a parlamentbe jutásra.

Azokat a pletykákat viszont, hogy személyesen anyagilag is támogatja az MDF-et ugyanakkor "ócska kis hazugság[nak], méregkeverés[nek]" minősítette. Gyurcsány és köre állítólag a volt miniszterelnökről igen méltató monográfiát jegyző Debreczeni József MDF-es jelöltségét támogatta.

Debreczeni egy csütörtöki főrumos vitaesten felvetette, hogy a második fordulóban az MDF jelöltjeinek vissza kellene lépniük a szocialisták javára. A párt elnöksége ezt pénteken mereven elutasította, állításuk szerint az MDF nem szándékozik egyetlen párt javára sem visszalépni.