Horn Gábor: Az SZDSZ helyzete reménytelen

2010.02.05. 10:18 Módosítva: 2010.02.05. 10:27
Horn Gábor a köztévé reggeli műsorában azt mondta, marad az SZDSZ-ben, bár szerinte a pártot nem lehet bevinni Dávid Ibolya és Bokros Lajos mögé.

Horn Gábor szerint álszövetséget egy pártnak sem érdemes kötnie. Az SZDSZ-es képviselő az MTV reggeli műsorában úgy fogalmazott: egy hiteles liberális pártot az MDF-et fölemésztő Dávid Ibolya pártelnök és a magát most konzervatívnak mondó Bokros Lajos mögé nem lehet bevinni.

Egy párt akkor következetes, ha nem adja fel identitását, és tudomásul veszi, hogy valami nem megy - jelentette ki a politikus. Mint mondta: tagja marad az SZDSZ-nek, de reménytelennek látja annak helyzetét.

Horn Gábor a formálódó választási szövetség kapcsán, és arról, hogy a szövetség állítólag 300 millió forintból fog kampányolni, elmondta, véleménye szerint 500 millió forint alatt nem lehet országos kampányt csinálni.

Kerék-Bárczy Szabolcs, az MDF szóvivője szerint pártja kampánykiadásai nem haladják meg a törvényben rögzített 386 millió forintos korlátot. Mint azt korábban elmondta, az SZDSZ-szel arányosan állják a kampányköltségeket, és utólag számolnak el.

Ami a BKV-s ügyeket illeti, Horn elismerte hogy az SZDSZ nem volt elég bátor ahhoz, hogy elérje, piaci alapokra helyezzék a közlekedési társaságot. Kizártnak nevezte azonban, hogy a főpolgármestert is elérje a botrány. Demszky Gábornak nem lehet személyes felelőssége az ügyben, politikai felelőssége azonban mindenkinek van - fogalmazott.