Katona Tamás indulhat Hagyó helyett a XII. kerületben

2010.02.03. 10:07
A pénzügyminisztérium államtitkára indulhat Hagyó Miklós helyett az országgyűlési választásokon. A kerületi pártelnök Hagyó szerint az elnökség egyhangú javaslatot tesz majd. Hagyó a kedden történtekről is beszélt, azt mondta, sok bíztató sms-t kapott, ezek pedig megerősítették, hogy folytatnia kell a munkát, ezért lemondott.

Katona Tamás, a pénzügyminisztérium államtitkára indulhat Hagyó Miklós helyett az MSZP színeiben a XII. kerületben az áprilisi országgyűlési választásokon, értesült több szocialista politikustól az MTI. Hagyó Miklós kedden lépett vissza a jelöltségtől, miután az MSZP budapesti elnöksége a BKV-botrányban felmerült érintettsége miatt hétfőn ezt kérte tőle.

Hagyó a XII. kerületi szocialista alapszervezet elnökeként szerdán azt mondta, a kerületi elnökség egyhangú javaslatot tesz majd az új jelölt személyére. Hagyó utódját még a héten kiválaszthatják.

Katona Tamás, akit több forrásunk Veres János volt pénzügyminiszter emberének tart, eddig is rajta volt az MSZP országos listáján, bár nem befutó helyen. Korábban a Központi Statisztikai Hivatal elnöke volt, 2003-tól azonban a kormánynak dolgozik.

2003-4 között a Miniszterelnöki Hivatal kabinetfőnöke, 2004-től a pénzügyminisztérium államtitkára.

Hagyó keddi döntéséről is nyilatkozott az MTI-nek. Mint mondta, "nehéz helyzet,nehéz döntés volt", de rengeteg sms-t és emailt kapott, ezek pedig megerősítették, hogy folytatnia kell a munkát. Ezért lemondott.