Lemond mentelmi jogáról a soproni MDF-es jelölt

2010.02.24. 15:44

Ügyének minél előbbi lezárása érdekében lemond mentelmi jogáról az MDF soproni képviselőjelöltje, akit a napokban jelentettek fel választási rend megsértése miatt. „Bár semmilyen hivatalos értesítést az ügyről nem kaptam, így nem vagyok semmivel sem megvádolva, ennek ellenére felajánlom az együttműködésemet a nyomozóhatóságnak” – közölte Nagy Tamás, aki szerint klasszikus "kabátlopási ügybe" keveredett, ezért is szeretné, ha még a választások előtt bebizonyosodna ártatlansága.

Közlése szerint feljelentője egy olyan cég alkalmazásában áll, amellyel – a vállalkozás bérletidíj-hátraléka miatt – perben áll az általa igazgatott társasház. Nagy Tamás hozzátette: kedden a rendőrség által meghallgatott kollégája a feljelentővel való szembesítés során cáfolta a beadványban foglaltakat.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság választási rend megsértése miatt nyomoz: kitöltetlen, illetve pénzért vásárolt ajánlószelvények megszerzése szerepel a feljelentésben. A politikus szerint "méltatlan és megalapozatlan támadást" intéztek ellene, amit visszautasít; mint mondta, néhány hetes előkampánnyal, nem pedig nemtelen eszközökkel érte el, hogy három nap alatt ezer cédulát gyűjtött.