Meggyes Tamás: Soha nem éltem kábítószerrel

2010.04.16. 18:56
Sosem értettem egyet a kábítószerezés semmilyen formájával, és soha nem éltem kábítószerrel, közölte Meggyes Tamás, Esztergom fideszes polgármestere. A Piroslapok blogon megjelent videón Meggyes Tamás egy szlovákiai sítáborozáson látható, ahol a társaság tagjai füvet szívnak.

„Politikai célzatú, hamis látszatot keltő kampányfogásnak” tartja Meggyes Tamás az MSZP mellett kampányoló Piroslapok blogon megjelent 1998-as videófelvételt. A felvételen Meggyes Tamás egy olyan társaságban látható, amelynek néhány tagja marihuánát fogyaszt. A felvételen az nem látszik, hogy Meggyes Tamás is szívna, csak az, hogy egy alkalommal valamilyen füstöt fúj ki.

"Az ellenem folyó karaktergyilkosság újabb epizódja ez az erőtlen próbálkozás az interneten. Azt a látszatot próbálják kelteni, hogy marihuánát fogyasztottam. Ezt a hamis látszatot kelteni aljasság, azt állítani pedig, hogy valaha is fogyasztottam akár marihuánát is, hazugság. A sugalmazottakkal ellentétben az 1998-as felvétel éppen azt bizonyítja, hogy én itt sem fogyasztottam semmilyen tiltott szert" - olvasható Meggyes Tamás közleményében.

Az esztergomi polgármester közlése szerint  a videó egy majd ötvenfős szlovákiai sítáborban készült. A társaság nagyobb része semmiféle szerrel nem élt, "csak jóféle helyi sört és Becherovkát ivott."

"1998 előtt és után is, azoknak, akikről tudtam, hogy ha ritkán is, de fogyasztanak marihuánát, mindig is azt mondtam, hogy ne tegyék. Ezen az estén is így történhetett. Valóban nem jutott eszembe, hogy ismerőseimre rendőrt hívjak 1998-ban, Szlovákiában, hajnali kettőkor. Akkoriban sem nekem, sem másnak a társaságban nem volt semmiféle közéleti, vagy választott tisztsége" - közölte Meggyes Tamás