Jobbikos Miklós úgy érzi, kiábrándultak az emberek

2010.02.19. 21:45 Módosítva: 2010.02.20. 09:17

A blogról

A Fidesz, az MSZP, a Jobbik, az MDF-SZDSZ és az LMP pártok aktivistáinak a választásokig fogunk a nyakában lihegni. Ott leszünk, amikor kopogtatócédulát gyűjtenek, a hátuk mögött állunk, amikor a járókelőket győzködik a Flórián téri aluljáróban, lesben állunk, amikor lakossági fórumot szerveznek, és akkor is, amikor kacagnak vagy sírnak a választási eredmények felett.

Miközben fideszes Ákost legnagyobb sajnálatunkra pártja nem engedte többet szerepelni, a történelemi történések miatt pedig átmenetileg elhagyott bennünket MDF-es László, elmentünk és kopogtattunk Jobbikos Miklóssal is. A jelölt emberei sorozatban öt óbudai párt, a Fidesz, az MSZP, a Jobbik, az MDF (-SZDSZ) és az LMP legaktívabb pártaktivistáinak munkáját követjük a kampány alatt.

„Lejáratták a pártrendszert, az emberek kiábrándultak”, ez akár LMP-s Eszter mondanivalója is lehetne, de valójában Jobbikos Miklós szájából hangzott el, amikor este hétkor a kaszásdűlői lakótelepen közösen gyűjtöttünk ajánlószelvényeket.

„Rajtunk csapódik az undor, ami felhalmozódott az emberekben. Csalódtak az emberek az elmúlt húsz évben, minden pártból elegük van” – teszi hozzá Miklós, amikor a hatodik ajtót csukják ránk a puritán lépcsőházban, és cédula nélkül távozunk. Jobbikos Miklós a pártaktivistáink közül a legszorgalmasabb, ő már délelőtt tízkor kezd, mondván a nyugdíjasok már otthon vannak.

Nem csinál érzelmi kérdést az elutasításból, pedig kap a lakóktól rendesen.

„Köszönjük, de nagyon nem kérünk a Jobbikból!”

„Szomorú vagyok, hogy idáig jutottunk, nem is megyek szavazni.”

Miklós mindenkinek szórólapot ad, és közben azzal érvel, hogy a kiábrándultságra csakis a  Parlamenten kívüli Jobbik a megoldás, „Ne adja ide, úgyis csak kidobom a szemétbe!” – mondja egy középkorú nő,  „De mindenképp szelektívbe tessék” – válaszol neki Jobbikos Miklós. Azt meséli, előfordult, hogy lenácizták, de akkor megmondta, hogy 1981-ben született, így semmi  köze a második világháborúhoz. Nem tudjuk, hogy ezzel meggyőzte-e a nácizót.

Egy órát vagyunk vele a gyűjtőkörútján, addig Jobbikos Miklós egyetlen cédulát sem kap, néhány nappal később viszont értesít bennünket, hogy mindkét óbudai választókörzetben meglett a szükséges 750 cédula. Nem csoda, Jobbikos Miklós emberei egész nap gyűjtöttek, miután arra kérte őket, hogy mindenki dolgozzon, aki járni tud.

Jövő héten a pártok utcai akcióiban veszünk részt.