Több segítséget a szegény nyugdíjasoknak

2010.03.08. 10:56 Módosítva: 2010.03.08. 10:56

A blogról

Ki mit ígér a mandátumért?
Elég a punnyadásból, az apátiából: az Index lelkiismeretes választási mintapolgára végiglelkesedi a kampányt Angyalföldön az első krumpliosztástól az utolsó nagygyűléséig.

Hatrészesnek induló programbemutató sorozatunkat a második rész, Spaller Endre és Szabadai Viktor írásának közlése után, a hétvégén egy fideszes lakossági fórum megszakította. De nem kell aggódniuk a kerületünk minden bizonnyal mindennél fényesebben csillogó jövőjére kíváncsiaknak, most folytatjuk a programok és a lakossági követelésekre adott válaszok sorozatát.

Bár a választókerületnek még mindig csak 2+1 képviselőjelöltje van – Csender Tamást és Tóth Józsefet nyilvántartásba vették, Spaller Endre leadta az ajánlószelvényeket –, mi a jelölt-jelölteknek is teret adunk, hiszen március 19-ig még tizenegy napjuk van az indulás biztosítására.  Ha napi 75 ajánlószelvényt össze tudnak gyűjteni, még ráérnek holnap útnak indulni. Ma mindenesetre Tóth József levelét közöljük, holnap Vári György, majd Méhes Krisztián, végül pedig Csender Tamás programját.

Tóth József, MSZP

Köszönöm megkeresését, valamint azt, hogy kerületünknek széles nyilvánosságot biztosít az Index internetes portálon keresztül. Bízom abban, hogy itt élőként Ön is szereti Angyalföldet, és érzékeli a fejlődést, amely az elmúlt 16 évben jellemezte a kerületet. Levelében a programpontokkal kapcsolatos kérdéseket vetett fel. Tájékoztatom, hogy kampányunk során – kerülve a negatív elemeket – eddig eredményeink bemutatása, az elszámolás történt meg, a következő időszakban mutatjuk be elképzeléseinket. A fentiek ellenére az alábbiakban olvashatja azokat a feladatokat, amelyeket a Parlamentben fontosnak tartok képviselni.

A Parlamentben javaslom és támogatom:

– Megújuló és energiatakarékos fűtési rendszer kialakítását a lakóközösségekben

A panelprogram kiterjesztésével és környezetkímélő megoldások – mint az egyedülálló Hun utcai geotermikus rendszer – alkalmazásával élhetőbbé tesszük a kerületet, olcsóbbá a lakások fűtési költségeit.

– Budapest-törvény megalkotását

Budapest harmonikus fejlődése a 23 kerület gyarapodásával együtt képzelhető el. A kiszámíthatóság érdekében törvény határozza meg a fővárosnak jutó állami finanszírozást és a fejlesztésekhez kapcsolódó állami szerepvállalást.

– Az internet közműként való elismerését

Minden háztartásban olcsón és könnyen elérhetően lehessen szélessávú csatlakozáshoz jutni.

– Útfelújításhoz rendelkezésre álló pályázati keret biztosítását

A Magyar Köztársaság költségvetésében forrást kell biztosítani az önkormányzatoknak az útfelújításokra. Ennek segítségével az elmúlt 4 évben 26,6 km XIII. kerületi út újult meg.

A XIII. kerületben költségvetési pályázati források biztosításával:

– 10 játszóteret kell felújítani, 100 új játszószert kell létesíteni

Folytatjuk az EU-szabványos programunkat, a minőségi előrelépés után bővíteni kell a meglévő parkok játszószer-állományát.

– Legalább 100 lépcsőházban meg kell teremteni a házankénti szelektív hulladékgyűjtés lehetőségét

Az újrahasznosítást elősegítve és a környezeti kultúra elterjesztése érdekében még több helyen házhoz kell vinni a szelektív hulladékgyűjtést.

– Ajándékutalvány a nyugdíjasoknak

A XIII. kerület kiterjedt szociális hálójának bővítéseként levásárolható ajándékutalvány formájában alanyi jogon kell biztosítani az egyszeri támogatást azoknak, akiknek a nyugdíja a kerületi átlag alatt van.

– 100 térfigyelő kamerát kell telepíteni

Mindennapi biztonságunk érdekében folytatni – és a kerület egészére kiterjeszteni – szükséges térfigyelő rendszerünket.