Nem szoktak a munkához az MSZP-sek

2010.04.27. 20:05
A parlamentből tizenhat év után kiesett Molnár Gyula újbudai polgármester szerint nehéz dolga lesz az új MSZP-frakciónak, mivel tagjai az elmúlt húsz évben az apparátusok tetején ültek.

„Ha a személyek nem alkalmasak a stratégiához, akkor igenis váltani kell, vagy nem a parlamenti frakció lesz a megújulás centruma” – mondta az 1994 óta országgyűlési képviselő Molnár Gyula XI. kerületi polgármester az RTL Klub Híradójának.

Molnár sem a listáról, sem egyéniben nem jutott be a parlamentbe. Egyike volt azon kevés MSZP-s képviselőknek, akiket esélyesnek tartottak arra, hogy a második fordulóban fordítson és mandátumot szerezzen.

Molnár minden tőle telhetőt megtett a siker érdekében, egy nyolcvan éves néninek ingyen hevederzárat adott, plakátjairól pedig eltüntetett mindent, ami a szocialista pártra utalt. Erőfeszítéseit végül nem koronázta siker, a fideszes Simicskó István ezerötszáz szavazatot vert rá.

Molnár az újbudai polgármesterségére koncentrál ezután. Szerinte a parlamentben maradóknak nem lesz könnyű, mivel azok lesznek ott „akik hozzá vannak szokva, hogy dolgoztatnak és nem dolgoznak – mondta. - Az elmúlt 20 évben apparátusok tetején ültek, megszokták, hogy a rendszer mögöttük működik”.