Nincs diplomája Kubatov Gábornak

Lapszemle

2010.02.10. 06:40 Módosítva: 2010.02.10. 10:24
De nem is állította, hogy lenne. Az Országgyűlés Hivatala rosszul rögzítette a fideszes pártigazgató helyesen megadott végzettségi adatait, ezért alakult ki félreérthető helyzet.

A politikus az ügyről beszámoló Népszavának azt mondta: az önéletrajzában nem tüntetett fel egyetemi diplomát, csupán azt jelezte, hogy a Mezőgazdasági Gépészmérnöki Karon műszaki és gépjármű-kárszakértői képzést kapott, arról pedig nem tehet, ha a parlamenti tisztviselők ennek alapján legmagasabb iskolai végzettségként az egyetemet tüntették fel.

Ezt szerda délelőtt az Országgyűlés Hivatala is megerősítette. A közlemény szerint Kubatov Gábor önéletrajzában legmagasabb iskolai végzettségeként nem jelölt meg egyetemi diplomát. A hibát az adatrögzítés során az Országgyűlés Hivatala követte el: a téves adatot kijavították, a képviselőtől elnézést kértek.

Kubatov Gábor, a Fidesz pártigazgatója
Kubatov Gábor, a Fidesz pártigazgatója

A cikk emlékeztetett arra, az elmúlt években több hasonló eset is történt: tavaly novemberben a szocialista Török Zsoltról derült ki, hogy nincs is diplomája. Ő szintén azzal védekezett, valaki elronthatta az Országgyűlés honlapján megtalálható önéletrajzát.

Juhász Gábor titokminiszter tavaly ősszel ismerte el, hogy nincs egyetemi diplomája, bár az Országgyűlés honlapján közzétett önéletrajzban az szerepel, hogy a Budapesti Közgazdaság-tudományi Egyetem Kereskedelmi Karán áruforgalmi szakon szerzett oklevelet 1991-ben. A politikus járt erre az egyetemre, de nem adta le szakdolgozatát, államvizsgát sem tett, főiskolai diplomája viszont van - olvasható a Népszava cikkében.