Orbán: Pintér Sándor alkalmas ember

2010.04.09. 07:42 Módosítva: 2010.04.09. 08:44
Szinte biztos, hogy a Fidesz győzelme esetén Pintér Sándor feladatot kap az új Orbán-kormányban. A pártelnök ennél fontosabb kérdésnek tartja azt, hogy egyetlen napot se vesztegessenek el.

Orbán Viktor szerint ha a Fidesz nyeri a választást, akkor a parlament megalakulását követő első hónapon belül már komoly intézkedések születhetnek. Egyetlen napot sem lehet hagyni "kicsorogni az ujjaink között" - fogalmazott a Fidesz elnöke a Magyar Televízió Ma reggel című műsorában pénteken, a választási kampány utolsó napján.

Orbán nem zárta ki, hogy lehet vita a két vezető erő listavezetői között, ha az első forduló után "nyitva marad a küzdelem".

A pártelnök úgy látja, kampányuk sikerességét mutatja, hogy az emberek többsége tudja, melyek lennének kormányra kerülve a Fidesz első lépései, ezért "kezdő tizenegy" helyett érdemes továbbra is általában beszélni a kérdésekről.

Az interjú során a műsorvezető felmutatott egy Orbán Viktor által írt, a választókhoz szóló levelet, amelyet ő is megkapott. Ezzel összefüggésben a pártelnök megjegyezte: a választói névjegyzéket, vagyis a választók adatait az állam a választások előtt nyilvánosságra hozza, azt meg lehet vásárolni, így az abban szereplő emberek neve, címe elérhető, lehet velük kommunikálni.

Törvényesen, őszintén

A Fidesz elnöke a műsorban kijelentette azt is, hogy pártja mindig is törvényesen, őszintén és a jogszabályokat minden tekintetben betartva kampányolt. Arra a kérdésre, hogy a választási bizottság állásfoglalásait kötelezőnek ismerik-e el magukra nézve, Orbán Viktor úgy reagált: kénytelenek, hiszen ez a törvényes rend.

A lehetséges kormánynévsorral kapcsolatban azt mondta: a külügy területén Martonyi Jánost azért kellett megnevezni, mert a következő kormánynak szembe kell néznie néhány olyan, külügyi természetű feladattal, amelynek munkáját már korábban el kellett kezdeni, nem lehetett várni vele a választásokig.

Arra a kérdésre, hogy Pintér Sándor volt belügyminiszter kaphat-e feladatot egy új kormányban, Orbán Viktor úgy válaszolt: minden alkalmas ember kaphat feladatot. "Pintér Sándor alkalmas ember?" - szólt a kérdés. "Pintér Sándor alkalmas ember" - hangzott a válasz.

Információink szerint a belügyi tárca élére egyik esélyesként számon tartott Pintér Sándorral korábban a Fidesz vezetése közölte, hogy ha miniszter akar lenni, akkor meg kell válnia gazdasági érdekeltségeitől. Ezt nemrég meg is tette: március 25-én eladta a Civil Biztonsági Szolgálat Zrt.-t a Prostasia Zrt.-nek.