Oroszvári Péter igazán híres lett

2010.02.12. 18:03
A héten a választási kampány egyik csillaga Oroszvári Péter volt, soha korábban nem szerepelt ennyit a hírekben. Megkérdeztük, hogy érzi magát a reflektorfényben.

Oroszvári Péter szocialista képviselőjelöltről még soha nem lehetett annyit hallani, mint ezen a héten. Először abból kavarodott botrány, hogy a Facebookon sütött el egy rosszul sikerült viccet Orbán Viktor haláláról, aztán feljelentetést tett, mert egy hangfelvétel szerint valakik kajajegyért cserébe ajánlószelvényeket gyűjtenek a Fidesznek szombathelyi cigányoktól. Feltettünk pár kérdést Oroszvári Péternek, az MSZP ifjúsági szervezete, a Societas elnökhelyettesének.

Mit szól ehhez az óriási médiafigyelemhez?

Oroszvári Péter
Oroszvári Péter

Az első velem kapcsolatos hír olyan, amivel senki nem szeret bekerülni a médiába. Nem gondoltam, hogy ekkora felhajtás lesz egy rossz poénból.

Mit gondol, mit ér el azzal, hogy botrányokkal kapcsolatban ennyit szerepel mostanában?

Semmi különöset. Nyolc éve politizálok, sok mindent tettem, ami ennyire nem volt népszerű a médiában, de ahogy egy korábbi szocialista szlogen is mondja: „tesszük a dolgunkat”.

Visszavágásnak szánta az ajánlószelvény-ügyben tett feljelentést a facebookos botrányért?

Ezeknek semmi közük egymáshoz, azért én álltam ki, mert Szombathelyen vagyok önkormányzati képviselő. Amúgy talán jobban odafigyelnek ilyenkor az emberek a nevemre, főleg ha egy ilyen súlyos esetről van szó.

Köztudott, hogy az Egyenlítő tévé a Societas érdekeltsége. Mennyiben akarnak beleszólni a választási kampányba?

Az Egyenlítő tévére többször próbálták már ráhúzni, hogy a Societas csinálja, de ez nem így van. Németh Gábor, aki a Societas tagja, korábban vezetője, valóban részt vesz a munkában, de különben semmi közünk hozzá. Amúgy szerintem szükség van tényfeltárásra, oknyomozásra az újságírásban, ez pedig az utóbbi időben főleg a jobboldali médiához köthető. Ezek a fiatalok a Hír tévé Célpont című műsorát akarják átültetni a baloldalra, csak webkettes módszerrel, így egyszerűbb és olcsóbb.