Fülöp István

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 9. számú választókörzet

2010.04.12. 01:35
Fülöp István nemsokára 52 éves lesz. A matek-rajztanári pályát elhagyva lett előbb alpolgármester, majd a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei közgyűlés elnöke. Az országos politikai teendők miatt hagyta ott két éve a helyi politikát
fulop istvan

1958. május 4-én született Vásárosnaményben. Nős, felesége tanár, szakközépiskolai igazgatóhelyettes. Két gyermekünk van. 1981-ben matematika-rajz tanári diplomát szerez, majd 1992-ben református hitoktatóként végez. 1981-ben a nyírmeggyesi általános iskolában kezd tanítani, és tizenhét éven keresztül különböző alsó-  és középfokú oktatási intézményekben tanít. Közben egyházi tisztségeket is vállal. 1996-óta presbiter, 2002-től pedig a Szatmári Református Egyházmegye tanácsosa. Diplomái mellé 2001-ben a Budapesti Műszaki Egyetemen közoktatási vezető végzettséget szerez. Politizálni az MDF-ben kezd. 1998-ban lesz Mátészalka alpolgármestere. 2002-ben a Fidesz és a Demokrata Fórum közös jelöltjeként szerez országgyűlési mandátumot. Két évvel később ötödmagával elhagyja az MDF frakciót, és egy év független képviselőség után csatlakozik a Fideszhez. Négy évvel ezelőtt már narancssárga színekben ismétel Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 9. választókörzetében.

Miről lehet ismerős?

Fülöp Istvánhoz igazán közel áll a festészet. Édesapja is festő volt, sőt rajzot is tanított ugyanúgy, mint ő. Szűkebb pátriájában a kiállítás megnyitók gyakori vendége, sőt néha szereplője is. Az önkormányzati politikát, közelebbről a megyei közgyűlést, 2008-ban hagyta ott, a pártvezetéssel történő egyeztetés után, hogy jobban tudjon az országos politikára koncentrálni. Még a közgyűlés elnökeként volt alkalma rá, hogy lélekjelenlétének köszönhetően, gyors reagálásával hozzájáruljon ahhoz, hogy a mentők időben kiérjenek egy férfihoz aki a megyeháza előtt esett össze, miután mérget ivott véletlenül.