Szociális érzék nélkül rugdossa ki embereit az MSZP

2010.04.30. 16:56
Várhatóan munkaügyi bíróságon végződik az MSZP választási veresége miatt elrendelt takarékoskodási programja. A párt és a frakció összesen legalább 50 alkalmazott kirúgását rendelte el. Az elbocsátottak egy része azonban kifogásolta, hogy a szocialista vezetés egyeztetés és méltányosság nélkül próbál megszabadulni feleslegessé vált embereitől.

Az MSZP frakciója a korábbihoz képest harmad akkora létszámmal vág neki az ellenzéki időszaknak, a párt állami támogatása pedig több mint 700 milliós forinttal csökken. A Puch László pártigazgató által irányított szocialista apparátus a csökkenő anyagi források miatt gyors döntést hoztott, összesen mintegy 50 fővel leépítik a párt alkalmazotti és hivatali állományát.

Az MSZP-frakció mellől negyven tisztviselőnek kell távozni, de a párttól és a választmánytól is elbocsátanak embereket.

Az Index információi szerint az elbocsátott alkalmazottak nagy részét személyesen meg sem keresték, mielőtt postázták volna nekik a felmondó levelet.

Sokan azt kifogásolják, hogy az eljárásban nem vették figyelembe az alkalmazottak szociális helyzetét, a méltányosság helyett az esetek többségében az döntött, hogy korábban ki kinek dolgozott. Forrásaink szerint többen is fontolóra vették, hogy munkaügyi bírósághoz fordulnak az ügyben.

A pártban viszont nemcsak attól tarthatnak, hogy súlyos kártérítéseket róhatnak ki az MSZP-re, hanem attól is, hogy bizalmas információk szivároghatnak ki.