Verseny van Hunvald helyének utódlásáért az MSZP-ben

2010.03.03. 15:37 Módosítva: 2010.03.03. 15:37
Hiába szavazta meg a szocialisták VII. kerületi küldöttgyűlése, hogy Kispál Tibort indítják az őszi önkormányzati választáson, riválisa, Szabó Zoltán nem ismeri el véglegesnek az eredményt.
Fotó: Kispaltibor.hu
Fotó: Kispaltibor.hu
A vártnál kiélezettebb verseny alakult ki az MSZP erzsébetvárosi szervezetében az egy éve előzetesben Hunvald György polgármesteri posztjának utódjelöltségéért. Az már korábban kiderült, hogy a Hunvaldot helyettesítő alpolgármester nem akar feliratkozni az aspiránsok közé, így a megbízatást a párt két VII. kerületi országgyűlési képviselőjelöltje között kellett eldönteni.

A kerületi küldöttgyűlés múlt heti ülésén az erzsébetvárosi szocialisták kis többséggel ugyan, de Kispál Tibort, a gödöllői Szent István Egyetem docensét választották.

Az Index információi szerint a választás eredményét viszont nem fogadta el Szabó Zoltán, aki Hunvald előtt már ült a kerület polgármesteri székében.

Szabó Zoltán
Szabó Zoltán

Szabó az Indexnek azt mondta, hogy véleménye szerint a múlt heti ülésen történteket csak a szavazás első fordulójának lehet tekinteni. Az egykori államtitkár szerint ugyanis a szabályok szerint a jelöléshez az egyik félnek meg kell kapnia a jelenlevők 50 százaléka plusz egy szavazatot, ez azonban egyikük esetében sem történt meg, mert néhányan rosszul szavaztak. Szabó azt várja, hogy az ügyben a budapesti pártszervezet illetékes szerve hozzon döntést, és ismételjék meg a szavazást.