Rasszista feliratot matricáztak a szegedi Nagypostára

2011.01.10. 17:43
Feljelentést tett a posta a szegedi épületére kiragasztott rasszista felirat miatt, amelyről zöld alapszíne miatt többen azt gondolták, hogy hivatalos hirdetmény. A rendőrség közösség elleni izgatás miatt soron kívül büntetőeljárást indított.

"Két főnél nagyobb kisebbségi csoport belépését rablótámadásnak tekintjük" – ez a felirat volt olvasható a szegedi Nagyposta egyik bejáratára ragasztott matricán. A nyomaték kedvéért még egy pisztolyt is nyomtattak a felirat alá. A feliratot zöld matricára nyomtatták, a posta hirdetményei is hasonló színűek, ezért többen azt gondolták, hogy a rasszista feliratot a Magyar Posta Zrt. hivatalosan tette ki a bejárati ajtóra.

Hüse Marianna, a Magyar Posta Zrt. szóvivője hétfőn azt mondta: semmi köze nincs ehhez a Magyar Postának, a posta teljes mértékben elhatárolódik az ilyen cselekedetektől. A posta feljelentést tett a matrica miatt a rendőrségen. A nyomozók közösség elleni izgatás miatt indítottak eljárást, egyelőre ismeretlen tettes ellen. A matricát lefotózták és eltávolították.

Megpróbálunk róla rögzíteni ujjlenyomatot és egyéb dolgokat, amelyek felhasználhatóak a bizonyítás során, és megpróbáljuk az elkövetőt felkutatni, mondta Szenti Szabolcs főhadnagy, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Fotó: olvasónk - A. B.
Fotó: olvasónk - A. B.

A postán belül található plakátokat, hirdetményeket minden nap nyitás előtt ellenőrzik a dolgozók, ugyanígy ellenőrizniük kell a bejáratokat és a külső homlokzatokat is. Ezért azt gyanítják, hogy a matricát nyitás után ragaszthatta valaki bejárati ajtó üvegére.