Budai vizsgálja a filozófusok százmilliós pályázatait

2011.01.12. 08:49
Budai Gyula vizsgálatot indít a százmilliós filozófiai pályázatok ügyében, írja a Magyar Nemzet. Az elszámoltatási kormánybiztos bekérte a kérdéses pályázatok teljes dokumentációját.

Átfogó vizsgálatot indít Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztos öt, összesen több mint négyszázmillió forint értékű filozófiai pályamű ügyében, írja a Magyar Nemzet.

Budai Gyula megvizsgálja a Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatal (NKTH) által kiírt pályázatokra leadott pályaművek, többek között a Határmezsgyék: Filozófia és tudomány az ókorban című pályaműnek (témavezető: Steiger Kornél), Radnóti Sándor Az esztétikai reprezentáció történeti és elméleti aspektusai című pályaműnek (témavezető: Radnóti Sándor), valamint az Alaptalan alap: a tradíció folytonosságának és az életmű egységességnek kérdése Nietzsche, Lukács és Heidegger munkáiban című pályaműnek (témavezető: Heller Ágnes) teljes dokumentációját.

A Magyar Nemzet szerint a pályázatokkal tartalmi problémák voltak, ezért el kellett volna utasítani őket. Magyar viszonylatben abszurdan nagyok voltak ezek az összegek, egy hároméves kutatást általában tízmillió forint körüli összeggel szoktak finanszírozni, mondta a lapnak Boros János, az MTA Filozófiai Kutatóintézetének igazgatója.