Biztonsági okokból lett pályázat nélkül szóvivő Pálffyné

2011.01.18. 07:08
A biztonságos munkaszervezés miatt elengedhetetlenül szükséges volt, hogy pályázat nélkül nevezzék ki kommunikációs vezetőnek Pálffy István kereszténydemokrata képviselő nejét a Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézetben. A gazdasági ügyintéző hiánya nem fenyegeti a biztonságos munkaszervezést.

Pályázat nélkül kapott megbízást a nemzetierőforrás-minisztériumtól a minisztérium egyik háttérintézmyénye, a Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézet szóvivőségére Pálffy István kereszténydemokrata parlamenti képviselő, egykori tévés neje, írja a Blikk. A minisztérium indoklása szerint a kommunikációs állást "haladéktalanul" be kellett tölteni, mert "a biztonságos munkaszervezéshez ez elengedhetetlenül szükséges volt".

A posztra nem írtak ki nyilvános pályázatot, így kérdés, hogy Pálffyné egyáltalán hogyan értesült a pozicióról. A minisztérium tájékoztatása szerint Pálffyné "információs rendszerünkön" keresztül jelentkezett az állásra.

A közalkalmazottak jogállásáról szóló törvény a pályázat mellőzését egészen kivételes esetekben engedi csak meg. Igaz, ezek egyike, ha a kiíró a "biztonságos munkavégzéssel és szervezéssel" indokolja az azonnali kinevezést.

A Blikk megjegyzi, hogy az intézet gazdasági ügyintézői feladataira volt idő pályázatot kiírni, azaz annak hiánya nem veszélyeztette annyira a biztonságos munkavégzést, mint a kommunikációs munkatárs hiánya.