Nem csökken a Fidesz támogatottsága

2011.01.21. 06:58
Az elmúlt egy hónapban a pártok támogatottsága alig változott, szimpatizánsaik aktivitási szintje viszont módosult, írja a Népszabadság az Ipsos elemzése alapján.

A Fidesz-tábor a múlt év második felében csökkent, de most nem fogyatkozott tovább – az előző hónapban 33, idén januárban 34 százalékot ért el. Az MSZP is maradt, ahol volt – a felnőtt lakosság 11 százaléka tartozik a párt támogatói közé, olvasható a Népszabadságban.

A Fidesz hívei elszántak, a szocialisták enerváltak. Az ellenzéki párt támogatói körében mindössze 53 százalék lenne választás résztvevője, szemben a kormánypártiak körében tapasztalható 71 százalékos aránnyal.

Mind az MSZP, mind a Fidesz szavazótáborának fontos összetartó eleme a másikkal szembeni elutasítás. A szocialisták hattizedének a Fidesszel szemben vannak a leghevesebb ellenérzései, egyötödük a Jobbikot nem kedveli. A kormánypártiak 65 százaléka az MSZP-től érzi magát a legtávolabb, tíz százalékuk a Jobbiktól, öt százalékuk az LMP-től, míg húsz százalékuk nem fogalmazott meg karakteresen negatív véleményt.

Az adatokat január 8-15. között vették fel, ezerötszáz embert kérdeztek meg. A hibahatár plusz-mínusz 2,5 százalék.