Április 7-én kezdődik a Hunvald-per

2011.01.27. 08:12
Tavasszal megkezdődik Hunvald György volt erzsébetvárosi szocialista polgármester, Gál György a kerületi önkormányzat gazdasági bizottságának korábbi szabad demokrata elnöke és társaik büntetőpere a Fővárosi Bíróságon.
hunvald

Április 7-én kezdődik Hunvald György és társai büntetőpere a Fővárosi Bíróságon, erősítette meg a Magyar Hírlap értesülését Sebes Péter, a volt erzsébetvárosi szocialista polgármester védője. Áprilisra és júniusra heti két tárgyalási napot tűztek ki az ügyben.

A bűnszervezet tagjaként elkövetett csalásokkal, hivatali visszaélésekkel, illetve Gál György esetében vesztegetéssel is gyanúsított politikusok közül Gál óvadék megállapítását kérte, a bíróság százmillió forintért tette volna lehetővé a szabadon bocsátását.

Ha a másodfokú bíróság helyben hagyja a határozatot, azután kerülhet házi őrizetbe Gál György, ha letéti számlán elhelyezi a megállapított összeget.

Hunvald György korábbi erzsébetvárosi polgármester védője úgy nyilatkozott: a volt szocialista politikus is kérhette volna óvadék fejében történő szabadlábra helyezését, de nem tette, mert "nincs abban az anyagi helyzetben".