Meggyanúsították a zuglói parkolási tanácsadót is

2011.01.28. 07:22
Dudoglo Pavelt havi 400 ezer forintot kapott a zuglói önkormányzattól parkolási tanácsadásért. Bűnsegédként elkövetett hűtlen kezeléssel gyanúsítják, tudta meg a Magyar Nemzet.

A Központi Nyomozó Főügyészség meggyanúsította az orosz származású, de magyar-moldovai kettős állampolgárságú Dudoglo Pavelt is az Erzsébetvárost és Zuglót érintő tanácsadói szerződések ügyében, írja a Magyar Nemzet.

Az ügyészség szerint a férfi a XIV. kerület volt polgármesterével kötött szerződés alapján parkolási tanácsadásért havi 400 ezer forintot vett fel teljesítés nélkül. A Magyar Nemzet szerint Pavel összesen 8,4 millió forintot kapott Zuglótól, miközben munkája tucatnyi, helyesírási hibáktól hemzsegő, kézzel írt "témajavaslatból" állt. Bűnsegédként elkövetett, jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezeléssel gyanúsítják. Panasszal élt a gyanúsítás ellen, és azt állította, hogy eleget tett a szerződésének.

Fazekas Géza, az ügyészség szóvivője a napilapnak azt mondta: a március 24-ig elrendelt nyomozásban a következő hetekben nemcsak a gyanúsítottak köre, hanem a vizsgált tanácsadói szerződések száma is bővülhet.

Ebben a büntetőeljárásban először Hunvald György volt erzsébetvárosi polgármestert gyanúsították meg, tavaly decemberben lett gyanúsított a volt zuglói polgármester, Weinek Leonárd is.

A Fővárosi Bíróság közben kitűzte a Hunvald György és társai ellen indult büntetőügy tárgyalási napjait. A bíróság honlapján közzétett menetrend szerint a tárgyalás április 7-én kezdődik, tavasszal még ötször tárgyalnak, majd a per júniusban folytatódik.