Mától kérdezhet Orbán Viktortól

2011.02.03. 09:25 Módosítva: 2011.02.03. 09:29
Orbán Viktor Magyarország megújul címmel mondja el hagyományos országértékelő beszédét hétfő délután a fővárosi Millenárison.

Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője elmondta: Orbán Viktor beszédében sorra veszi majd az elmúlt év legfontosabb eseményeit, értékeli az ország és az emberek helyzetét, valamint "azt az eddig közösen elvégzett munkát, amelynek a célja az, hogy átszervezzük és megújítsuk Magyarországot, hiszen a terveink szerint 2011 Magyarország megújulásának éve lesz". A kormányfő ezért is választotta a Magyarország megújul címet országértékelőjének, tette hozzá.

Orbán Viktor 2010. februári évértékelő beszéde
Orbán Viktor 2010. februári évértékelő beszéde

A beszéd a jövőről is szól majd: Orbán Viktor sorra veszi a kormány, az ország előtt álló kihívásokat, és felhívja a figyelmet azokra a veszélyekre, amelyek a nemzetközi gazdasági kihívásokból, illetve az előző kormányzatok rossz teljesítményéből adódnak, mondta Szijjártó.

A mostani országértékelőt a kormányfő arra kívánja felhasználni, hogy "Magyarország hangja, vagyis az emberek véleménye jusson kifejeződésre". Ezért csütörtöktől várják az emberektől azokat a felvetéseket, kérdéseket, amelyeknek megválaszolását szeretnék hallani az országértékelő beszédben. A kérdéseket egyrészt Orbán Viktor Facebook-oldalán, másrészt az orbanviktor@orbanviktor.hu címre várják.

2009. március 6.. Orbán Viktor 11. évértékelő beszéde a Millenáris Parkban.
2009. március 6.. Orbán Viktor 11. évértékelő beszéde a Millenáris Parkban.

Orbán Viktor videoüzenetében arra kéri az embereket, hogy tegyenek fel kérdéseket, "legyen ez egy közös miniszterelnöki beszéd".

A miniszterelnök idén is a Magyar Polgári Együttműködés Egyesület felkérésére tartja meg beszédét. Orbán Viktornak ez lesz a tizenharmadik országértékelője.