Fazekas Sándort jelölték a Fővárosi Bíróság elnökének

2011.02.14. 15:25 Módosítva: 2011.02.14. 17:11

Fazekas Sándort, a PKKB elnökét ajánlják a bírák a Fővárosi Bíróság elnökének a Gatter László lemondása miatt megüresedett posztra. Az FB és a fővárosi kerületek bírói hétfőn úgynevezett véleménynyilvánító összbírói értekezleten határoztak így. Az elnöki posztról az Országos Igazságszolgáltatási Tanács dönt majd.

A posztra hárman pályáztak, ezekről a pályázatokról tartottak véleménynyilvánító szavazást az összbírói értekezleten. Fazekas Sándor pályázatát 323-an, Handó Tünde, a Fővárosi Munkaügyi Bíróság elnökének pályázatát 176-an, Szemán Felicitász a Fővárosi Bíróság jelenlegi elnökhelyettesét pedig 125-en támogatták szavazatukkal.

Az  elnökhelyettesi posztra benyújtott két pályázat egyike sem kapta meg az érvényességhez szükséges 50 százalék plusz egy szavazatot.

Gatter László, a FB előző elnöke az év végén távozott, miután októberben lemondott az Alkotmánybíróság hatáskörének szűkítése miatt. A valódi oknak bírósági körökben a Legfelsőbb Bíróság elnökével, Baka Andrással való konfliktusát tartották.