Az MSZP csatalakozott a Jobbikhoz Sebestyén ellen

2011.02.22. 17:23 Módosítva: 2011.02.22. 17:23
A Jobbik után kedden az MSZP is lemondásra szólította fel Sebestyén László fideszes országgyűlés képviselőt, aki a hatályos törvények szerint összeférhetetlen módon tölt be igazgatói posztot egy állami tulajdonú zrt-ben, ahonnan havonta 1 millió forintos fizetést kap. A Fidesz szerint tévesen értelmezik a jogszabályt, Sebestyén karbantartási igazgatói posztja nem összeférhetetlen a képviselőséggel.

Simon Gábor, az MSZP képviselőjének közleménye szerint a Fidesz haladéktalanul szólítsa fel Sebestyén Lászlót, hogy 2010 májusától, vagyis az összeférhetetlenség létrejöttétől kezdődően fizesse vissza törvénytelenül felvett fizetését az Észak-Magyarországi Regionális Vízmű Zrt.-nek (ÉRV), ahol fejlesztési és karbantartási igazgatói posztot tölt be.

A képviselői megbízatással összeférhetetlen állami céges állásra a Jobbik figyelt fel. Novák Előd szombaton jelentette be, hogy az összeférhetetlenségi bizottsághoz fordul, mert a jogszabályok szerint országgyűlési képviselő nem lehet állami tulajdonú cég igazgatója. Mivel az ÉRV 100 százalékig állami tulajdonban van, Sebestyén Lászlónak májusi megválasztásakor automatikusan be kellett volna jelentenie összeférhetetlenségét, és le kellett volna mondania az igazgatói posztról.

Sebestyén László az Index megkeresésére azt üzente: a továbbiakban nem kíván foglalkozni a pártok állításaival. A Fidesz ugyanis egy közleményben már megvédte Sebestyént, azt állítva, hogy a Jobbik tévesen értelmezte a jogszabályokat. A Fidesz közleménye szerint a képviselő karbantartási igazgató, amely tisztségre nem vonatkozik a jogszabály érintett passzusa.