Nyomoznak a Csipak-villa ügyében

2011.02.23. 17:32 Módosítva: 2011.02.23. 17:33
Hivatali visszaélés gyanújával rendelt el nyomozást a Budapesti Rendőr-főkapitányság gazdaságvédelmi osztálya, miután Bodor Zoltán, a Jobbik II. kerületi önkormányzati képviselője feljelentést tett Csipak Péter ingatlanvállalkozó házépítése miatt.

A képviselő azután fordult a rendőrséghez, miután felmerült annak gyanúja, hogy Csipak Péter Budán, a hármashatár-hegyi Cirbolya utca 3-9. szám alatti telken úgy építette fel lakóházát, hogy annak hatállásos garázsának egy része és a felhajtó a telekhatáron túl, a szomszédos Budai Tájvédelmi Körzet területére épült.

A telek kerítéssel körülkerített területe több mint kétezer négyzetméterrel nagyobb, mint az építtető tulajdonában álló ingatlannak az ingatlan-nyilvántartásban feltüntetett és rögzített mérete.

csipak 041

Az ügyről az Index számolt be elsőként. A környékről készült műholdkép és az ingatlannyilvántartásból származó koordináták alapján rajzolt telekhatárok összevetésekor derült ki, hogy az építkezés jóval túlterjeszkedett a hivatalos telekhatáron.

csipak telek2