Szijjártó: Egy fillérbe se került Orbán íróasztalának áthelyezése

2011.02.25. 19:42
Nem alakítottak át, csak átvitték az asztalt a szomszédos "tárgyalóba", mondta a miniszterelnök új dolgozószobájáról szóvivője, Szijjártó Péter. Orbán egy hetven négyzetméteres szobából költözött át a szomszédos Nándorfehérvári terembe.

„Az adófizetőknek egy fillérjébe sem került, hogy Orbán Viktor íróasztalát áthelyezték a tárgyalóba" - mondta pénteken a Magyar Nemzet Online-nak Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője a miniszterelnök új dolgozószobájáról. Tárgyaló alatt a 180 négyzetméteres, reprezentatív funkciójú Nándorfehérvári termet értette, amit szerinte nem alakítottak át, csak átvitték Orbán asztalát a szomszédos helyiségből, az előző miniszterelnökök dolgozószobájából.

"Minden egyes helyiséget a korábbi hagyományoknak megfelelően használunk" - jelentette ki Szijjártó. A Nándorfehérvári terem sosem volt miniszterelnöki dolgozószoba, az előző, 70 négyzetméteres helyiség is csak Medgyessy Péter miniszterelnöksége óta. A miniszterelnök parlamenti dolgozószobája eredetileg egy kis helyiség, ahol legfeljebb négyen tudnak tárgyalni - Orbán első ciklusában ezt használta.

Szijjártó a Nemzetnek nyilatkozva azt is tagadta, hogy a kormány saját használatú repülőgép beszerzését tervezné. „Mielőtt újabb álhírek kapnának szárnyra, szeretném jelezni, hogy Orbán Viktor mai brüsszeli útján is menetrendrend szerinti járatot vett igénybe. Eddig is, és a továbbiakban is így oldjuk meg a hivatalos állami utazásokat” - mondta.

Szijjártó csütörtökön megkeresésünkre még kitérő választ adott, az átalakítás költségei helyett Magyarország eladósodottságáról beszélt, meg arról, hogy a miniszterelnöknek akkor lehet parlamenten kívüli dolgozószobája, ha az eladósodottság mértéke csökken.