Vádat emeltek az igennel szavazó terézvárosiak ellen

2011.03.08. 11:01
A Fővárosi Főügyészség közleményben jelentette be, hogy vádat emelt a volt VI. kerületi polgármester Verók István és 13 egykori képviselőtársa ellen különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntette miatt.

A vádirat szerint a vádlottak, mint a Budapest Főváros Terézváros Önkormányzata képviselőtestületének tagjai, valamint az önkormányzat jegyzője 2004-ben vagyonkezelői kötelezettségüket, és a rendeltetésszerű gazdálkodás szabályait megszegve úgy értékesítették egy Andrássy úti házat.

Az ügyészség szerint az Andrássy út 47. szám alatti önkormányzati tulajdonban lévő ingatlan eladása az E. Kft.-nek legalább 127 millió forint vagyoni kárt okozott az önkormányzatnak.

A nyomozás már két éve folyik az ügyben, a rendőrség januárban zárt a le az ügyet.

A gyanúsítottak közé került lénygében minden olyan képviselő, aki megszavazta az Oktogon szomszédságában lévő bérház eladását.  Így vádlott lett Hatvani Csaba és Tóth György, akik jelenleg is tagjai az októberben megválasztott önkormányzatnak. A 13 gyanúsított között van továbbá Kékesi Tibor volt MSZP-s képviselő és Fürst György egykori alpolgármester, a Centrum Parkoló Kft. ügyvezetője.

Az ügyben az eljárást a Fővárosi Bíróság folytatja. A vádlottak szabadlábon védekeznek.