Előállították a kukázva tüntetőt

2011.03.11. 00:25

Utcai kukázás, illetve arra való felszólítás miatt csütörtök este a rendőrség előállította azt a férfit, aki egy demonstráció keretében így próbált meg tiltakozni a VIII. kerületi önkormányzat kukázást tiltó rendelete ellen.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) honlapján azt közölték, hogy a kerületi kapitányság "törvény vagy hatósági rendelkezés elleni izgatás bűntett megalapozott gyanúja miatt" állította elő a férfit, az előre bejelentett rendezvény főszervezőjét.

A rendőrség tájékoztatása szerint a férfi a rendezvényen résztvevőket hangosan jogszabálysértő magatartásra szólította fel, miközben maga is szabálysértést követett el azzal, hogy a kerületi önkormányzat nemrég hatályba lépett rendeletét megszegve egy kommunális hulladéktárolóból szemetet vett ki.

Az önkormányzat rendelete ellen a Város Mindenkié csoport szervezett tiltakozást a józsefvárosi Baross utca és a József körút sarkára. A férfit a BRFK nyomozói még az este folyamán gyanúsítottként hallgatták ki, az eljárás további szakaszában szabadlábon védekezhet.