Kommentelő után nyomoztat a volt orosházi polgármester

2011.03.11. 08:58

"A fent említett két szoci káder lopott már annyit, hogy soha se kell nekik dolgozni, igaz soha se dolgoztak." Emiatt az oroscafe.hu-n megjelent komment miatt tett feljelentést a rendőrségen Fetser János volt orosházi szocialista polgármester, egykori országgyűlési képviselő, a rendőrség kérésére pedig az internetes portál kiadta a hozzászólók adatait.

A történet 2010 novemberéig nyúlik vissza, amikor az orosházi önkormányzat tulajdonában lévő helyi hírportálon megjelent egy cikk "Fogja be a száját az ellenzék" címmel. A cikkhez utóbb Levente néven egy olvasó fűzött hozzászólást.

Fetser János korábbi MSZP-s polgármester kérte a szerkesztőségtől, hogy ezt a hozzászólást töröljék. A szocialisták jelenlegi önkormányzati frakcióvezetőjének kérését azonban nem teljesítette Melega Krisztián, a portál főszekesztője.

Melega Krisztián a Független Hírügynökségnek elmondta, meglátásuk szerint a kommentben megfogalmazott kritika - lopnak a szoci káderek - nem ment túl a véleménynyilvánítás törvényben biztosított határán, másrészt egy korábbi alkotmánybírósági állásfoglalás szerint a közszereplőknek többet kell tűrni.

Fetser János ezért feljenetést tett az orosházi rendőrkapitányságon, ahonnan a napokban megkeresték az oldalt, hogy adják ki a hozzászóló adatait. Ennek a kérésnek a szerkesztőség eleget tett.

2008-ban már történt hasonló eset - emlékeztetett a főszerkesztő. Akkor egy általa rágalmazónak tartott hozzászólás miatt tett feljelentést Fetser János. A rendőrségi eljárás azonban nem vezetett eredményre. Az IP-cím alapján ugyan megtalálták azt az előfizetőt, akinek a gépéről elküldték a kommentet, de azt nem sikerült tisztázni, hogy ki volt az, aki a hozzászólást küldte.