Lemondott a Hunvald ügy egyik vádlottja

2011.03.21. 18:09
Lemondott képviselői mandátumáról Lipcsey György Imre a tiszafüredi önkormányzat hétfői rendkívüli ülésén - erősítette meg Ujvári Imre, a Fidesz-képviselőcsoport vezetője.

A képviselőcsoport vezetője annyit közölt még, hogy a politikus március 22-ei hatállyal mondott le.

A Blikk című napilap szombati számában azt írta: a Hunvald György volt erzsébetvárosi polgármester nevével fémjelzett ingatlanügyben vádlott Lipcsey György Imre Tiszafüred városának fideszes képviselője és a helyi fejlesztési pályázatok koordinálásában részt vevő Tisza-tó Térségi Fejlesztési Tanács alelnöke.

Mint a cikkben olvasható: Lipcsey októberben kompenzációs listáról került a képviselő-testületbe, a fejlesztési tanács alelnökének pedig a Vidékfejlesztési Minisztérium delegálta

Lipcsey György Imre a helyi szállodát működtető Tisza Balneum Kft. ügyvezető igazgatója; a 450 millió forint jegyzett tőkéjű cég pedig a Sasliget Tanácsadó Kft. tulajdonában van. Utóbbinak, a 320 millió forint jegyzett tőkéjű cégnek is Lipcsey György Imre az ügyvezetője, a tulajdonosa pedig a GSK Holding Kft.

A 360 millió forint jegyzett tőkéjű GSK ügyvezetője Kékessy Georges Sándor, Kékessy Dezső volt párizsi nagykövetnek, Orbán Viktor közeli ismerősének fia. A cég tulajdonosa is Kékessy Georges Sándor és egy Prodom Anstalt nevű, Vaduzban bejegyzett offshore cég - írta a Blikk.