Esztergom: nincs több közgyűlés

2011.03.31. 21:03
Kivonult a képviselőtestületi ülésről csütörtökön Tétényi Éva, Esztergom polgármestere. A polgármester azt mondta: fideszes képviselők együttműködő készségének teljes hiánya miatt tartós akadályoztatást jelentett be. A jövőben csak az adósságrendezési eljáráshoz szükséges reorganizációs terv ügyében hívja össze újra az ülést.

A polgármester szerint a városban kialakult helyzet megoldása a képviselő testület feloszlatása és új testület választása lehet.

Esztergomban az önkormányzati választás után a korábbi, fideszes polgármestert, Meggyes Tamást a független Tétényi Éva váltotta a polgármesteri székben. A fideszes önkormányzati képviselők Tétényi Éva szerint nem működnek együtt vele, a hivatalban az elmúlt két hétben a hozzájárulása nélkül "politikai tisztogatás" történt, a jegyző nem hajlandó együtt dolgozni vele, az együttműködés hiánya miatt érdemi döntések maradtak el.

Tétényi Éva ezért a csütörtöki képviselőtestületi ülésen bejelentette, hogy ezen okok miatt munkájában tartóan akadályoztatva van, és így nem tartja meg az ülést. Tétényi Éva a Független Hírügynökségnek azt mondta: a jövőben csupán egy esetben hívja össze a testületi ülést, mikor az adósságrendezési eljárásban a reorganizációs tervet kell majd elfogadni. Ennek hiánya ugyanis a város vagyonának felosztásához vezet, de Esztergomot nem akarja veszélybe sodorni, ezért erre az egy esetre újra összehívja majd az ülést. Ez körülbelül egy - másfél hónap múlva történik meg.

Az önkormányzati szervek költségvetése májusig kitart, az adósságrendezési bizottság, illetve a hivatal ugyanúgy működik tovább, mint eddig. Végleges megoldást az Esztergomban kialakult helyzetre a testület feloszlatása és új választása adhat - mondta Tétényi Éva.
A polgármester hozzátette: a kormányzó pártnak sem lehet érdeke az, ami Esztergomban történik, hiszen a Fidesz képviselői ülnek a testületben, ők akadályozzák az érdemi munkát.