Hatalmas kárt okozott egy tűz a Roche raktárában

2011.04.01. 13:09 Módosítva: 2011.04.01. 13:33

Feltehetően minden raktáron lévő gyógyszerkészítmény megsérült a Roche Magyarország Kft. törökbálinti raktárában a csütörtökön délután keletkezett tűzben, a természetbeni és anyagi kár felmérése folyamatban van, közölte a svájci gyógyszergyártó cég.

A közlemény szerint a tűz környezetvédelmi szempontból kárt nem okozott.

A jelenlegi információk szerint a legtöbb Roche gyógyszerből mintegy két hétre elegendő raktárkészlet van a disztribútoroknál. Hogy megelőzzék a készlethiányt, azonnal felvették a kapcsolatot a bázeli központtal, a szomszédos országokkal és közeli gyártóhelyekkel.

A Roche Magyarország Kft. mindent megtesz a betegek zökkenőmentes gyógyszer-ellátása és a károk minimalizálása érdekében, olvasható a közleményben.

A törökbálinti raktárban csütörtök délután hat óra körül ütött ki tűz. Az épületben nem volt senki. Az érdi tűzoltóság eloltotta a hűtőkamrában keletkezett tüzet, így megelőzték annak továbbterjedését.

A tűz okát még vizsgálják. A Független Hírügynökség nem hivatalos forrásból úgy értesült, hogy valószínűleg elektromos zárlat miatt csaptak fel a lángok. A kár milliárdos nagyságrendű is lehet.

Gáborjáni-Polgár Bernadett, a Roche Magyarország Kft.
kommunikációs vezetője egyelőre nem kívánta megbecsülni a megsérült raktárkészlet értékét. Azt azonban elmondta, hogy a társaság kizárólag vényköteles, főként kórházakban használt gyógyszereket forgalmaz Magyarországon, olyan innovatív termékeket, amelyeknek magas az ára.