Az ITD Hungary nem tud sikkasztás miatt indult nyomozásról

2011.04.04. 13:35

Az állami tulajdonú ITD Hungary Zrt. a mai napig nem kapott hivatalos megkeresést arról, hogy a rendőrség a cég gazdálkodásával kapcsolatban, különösen nagy értékre elkövetett sikkasztás gyanúja miatt nyomozást indított, közölte a a befektetés-ösztönzéssel foglalkozó cég.

Az MTV Híradója március 31-én közölte, hogy egy névtelen feljelentés alapján indult nyomozás. A feljelentő szerint az ITD tavaly 189 millió forintot kapott a Magyar Államkincstártól jutalmak kifizetésére, de ezt az összeget a cég vezetői másra használták fel.

Az ITD Hungary Zrt. leszögezi, hogy – mint mindenben – a munkavállalói járandóságokkal kapcsolatban is törvényesen járt és jár el, hangsúlyozza a cég közleménye. Az üzemi tanács elnöke, Hirschler András közölte: a 2010-es teljesítményértékeléshez kapcsolódó bónusz kifizetéséről még nem született végleges döntés. A sajtóban hírül adott rendőrségi feljelentés tárgyát ennél fogva az üzemi tanács által ismert tények nem támasztják alá.

„Az Üzemi Tanács nem kétli, hogy ha a körülmények erre lehetőséget nyújtanak, az ITD Hungary menedzsmentje eleget tesz a Kollektív Szerződésben és a társaság belső szabályozóiban rögzített kötelezettségeinek” - áll a közleményben.