Árokásó listázás az MSZP-ben

2011.04.07. 07:55

Egymást listázzák a szocialisták a szerint, hogy a párt két erős emberének hány támogatója van, írja a csütörtöki Magyar Nemzet. A lap egy belső használatra készült kimutatásra hivatkozva azt állítja, a Magyar Szocialista Párt 58 fős parlamenti frakciójában 27-en Gyurcsány Ferenc volt kormányfő hívei, 16 képviselő a jelenlegi pártelnökkel, Mesterházy Attilával szimpatizál, és 15 emberről nem tudni biztosan, hogy melyik oldalon áll.

A napilap információi szerint a párton belül mindkét oldalon készülnek ilyen listák, amelyeken a helyi, megyei szervezetek tagjait, de főleg a tisztséget viselőket tartják nyilván aszerint, hogy Gyurcsány Ferenchez, vagy Mesterházy Attilához köti-e őket szimpátiájuk.

A Magyar Nemzet elemzése szerint mindez a párton belüli harc kiéleződésének jele, és előbb-utóbb várható hogy Gyurcsány Ferenc átveszi a hatalmat a pártban. A menetrend szerint a jövő évi tisztújító kongresszuson dől el a harc, de a napilap szerint akár még idén megtörténhet az elnökcsere, mint ahogy legutóbb a Pest megyei elnökség bizalmatlansági szavazása nyomán távozni kényszerült Kovács Barnabás megyei MSZP elnök.