Bocsánatkérést várnak a Lázár-hangfelvétel készítőitől

2011.04.07. 09:24
Fideszes önkormányzati képviselők felszólították Ágoston Lajost, a Rádió X tulajdonosát: valljon színt, kérjen bocsánatot hangfelvételügyben. Ágoston a Délvilág című lapnak azt mondta, nincs köze Lázár János mondatainak nyilvánosságra kerüléséhez, nem is őrzi a 2008-as anyagokat.

Ágoston Lajos álljon ki a nyilvánosság elé, mondja el, mi az igazság a manipulált hangfelvétellel, hol, milyen körülmények között tárolja, ki férhetett hozzá. Ezt Benkő Zsolt, a Fidesz hódmezővásárhelyi önkormányzati képviselője mondta a Délvilág tudósítása szerint.

Egy másik fideszes képviselő, Havasi Katalin arról beszélt, hogy 2010 decembere óta Nagy László vezeti a Rádió X-et, aki a városi televízióban azt nyilatkozta, nem a rádió, hanem Ágoston Lajos őrzi a felvételt.

Havasi szerint Ágoston több önkormányzati képviselőt felhívott és "molesztált". "Sztárügyvéddel és nemzetközi sajtóbotránnyal fenyegetőzött abban az esetben, ha nem egyezkedünk vele a színfalak mögött. Mutyizásra nem vagyunk hajlandóak, az igazság a legnagyobb úr", mondta a fideszes politikus.

Ágoston Lajos úgy érzi, nincs miért bocsánatot kérnie, azt viszont nem hagyja szó nélkül, hogy fizetett hirdetésben megjelent a fényképe, lakcíme, telefonszáma. Ügyvédhez fordult, mert tudomása szerint még Európában sem volt példa ilyenre.

Tagadja, hogy őrizné a felvételt, az ominózus közgyűlést szerinte bárki felvehette, mert a helyi televízió közvetítette. Arra a kérdésre is nemmel válaszolt, hogy fenyegetett-e önkormányzati képviselőket.

Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője, Hódmezővásárhely polgármestere március 20-án állt ki a nyilvánosság elé, és bemutatta, hogy szegényellenesnek és arrogánsnak tűnő mondatai eredetileg milyen kontextusban hangzottak el.