Két helyről kapott költségtérítést a fideszes Csöbör Katalin

2011.04.07. 08:34
A Blikk úgy tudja, hogy Csöbör Katalin fideszes országgyűlési képviselő törvénytelenül vett fel közpénzt.

A politikus márciusig - miután kirobbant a duplán felvett költségtérítések miatti botrány - egyszerre vett fel teljes összegű választókerületi pótlékot az Országgyűléstől, és önkormányzati tisztsége után - Csöbör Alsózsolca alpolgármestere - is kapott költségtérítést - írja a Blikk.

- Kijelentem, hogy csak az Országgyűlés Hivatalától kapok költségtérítést, máshonnan nem - írta szerdán a Blikknek a fideszes Csöbör Katalin. A levélben ugyanakkor arról nem számolt be, hogy az önkormányzattól február végéig kapott költségátalányt.

Csöbör március 3-án, a botrány kirobbanása után mondott le önkormányzati költségátalányáról, amelyet egy októberi döntés alapján utaltak neki.

Csöbör Katalin a Blikk által kirobbantott költségtérítéses botrány hatodik érintettje. A miskolci Zsiga Marcell, a zuglói Papcsák Ferenc, a hatvani Szabó Zsolt és az erzsébetvárosi Rónaszékiné Keresztes Monika is törvénytelenül vett fel közpénzeket hónapokon át. Kalmár Ferenc KDNP-s országgyűlési képviselőről szintén a Blikk írta meg, hogy törvénytelenül vesz fel dupla pénzt, ő két állami cég felügyelőbizottságából kapott javadalmazást, amit tiltanak a jogszabályok. Zsigát 150 ezer, Papcsákot, Szabót és Rónaszékinét 250 ezer forint pénzbírságra ítélte a törvénysértés miatt a Fidesz etikai bizottsága. A KDNP-s Kalmárt a párt nem marasztalta el, de a törvénytelenül felvett pénzeket visszafizette, és felügyelőbizottsági tagságairól lemondott.