Tilos a szájkarate az ózdi városházán

2011.04.07. 08:44
Széksértésről szóló rendelet került be Ózdon a képviselőtestület szervezeti és működési szabályzatába, amelynek alapján szótöbbséggel megállapíthatják, hogy egy-egy hozzászólás sértő volt-e egy másik képviselőre nézve, írja a hvg.hu.

Ózd képviselőtestülete új szmsz-t fogadott el, amely a tanácskozás méltóságának tiszteletben tartásáról is rendelkezik, írja a hvg.hu.

Az a képviselő, aki más tagot sértő kifejezésekkel illet, és azt azonnal vissza nem vonja, széksértést követ el. Ennek tényét a képviselőtestület vita nélkül, szótöbbséggel állapítja meg, és tízezer forintos rendbírságot szabhat ki, amit a tiszteletdíjból vonják le.

Az ülést vezető elnök rendfenntartásra hozott intézkedése ellen felszólalni, visszautasítani, vagy vitába szállni vele sem lehet. A szabályzatot a tizenöt tagú testületből az egyetlen MSZP-s és két független képviselő is elfogadta, csupán a két jobbikos szavazott ellene.

A független Tartó Lajos elmondta: azért bólintott rá az szmsz-re, mert habitusánál fogva nem kerülhet olyan helyzetbe, amikor bárkit is megsérthet és az elmúlt négy ciklusban vele szemben sem történt személyeskedés.