Vencel
7 °C
24 °C

Leváltották a Pest megyei rendőrfőkapitányt

2011.04.18. 13:39 Módosítva: 2011-04-18 13:44:32
Indoklás nélkül visszavonta Ármós Sándor, a Pest megyei rendőr-főkapitányság vezetőjének kinevezését Pintér Sándor belügyminiszter. Utódja Simon Tamás lesz, aki korábban a Jász-Nagykun-Szolnok megyei rendőr-főkapitányságot irányította. Úgy tudni, a leváltott főkapitánynak téves adatokat szolgáltató gazdasági vezető közalkalmazotti jogviszonyát is megszüntették.

Ármós Sándor megyei főkapitány korábban belső körlevelet küldött a bűnügyi és a rendészeti igazgatónak, hivatalvezetőknek, a humánigazgatási és ellenőrzési szolgálatnak, illetve a megyei rendőrkapitányságok vezetőinek, miszerint a megyei rendőrség idei költségvetése kétmilliárd forinttal alacsonyabb, mint a múlt évi.

A hétfőn leváltott kapitány úgy fogalmazott, a költségvetés a személyi juttatásokon belül nem tartalmazza a kötelező bérfejlesztések összegét, a túlmunka pénzügyi megváltásának kerete pedig már a decemberi túlórákkal kimerült, sőt tízmillió forinttal túl is lépték azt. A főkapitány ezek miatt túlórát fizetni csak az uniós elnökség rendőri biztosításában résztvevő állománynak engedélyez.

Gyorsan visszavonta

Egy nappal később - a hétvége ellenére - soron kívüli vizsgálatot rendelt el az Országos Rendőr-főkapitányság gazdasági főigazgatója a Pest megyei rendőr-főkapitányság gazdálkodása miatt. Ármós ezután visszavonta a gazdasági szigorításokról hozott intézkedéseit, mondván, az ORFK a megyei főkapitányság gazdasági helyzetét stabilnak találta, a kiadott körlevél hibás számadatokkal kalkulált.

A kiadott körlevél szerint nincs fedezete a napidíjnak, a 200 ezer forintos cafetériajuttatás egy részének és a szociális juttatások 80 százalékának. Ugyanígy nem jut pénz a külsős tolmácsokra és szakértőkre, a tanúk útiköltségére és arra sem, hogy kifizessék, ha a körzeti megbízottak magánautóikat használják szolgálati autóként. Ezekre a tételekre körülbelül 340 millió forint kellene.

Csak indokolt esetekben

Ezek fényében Ármós Sándor a dologi kiadások területén elrendelte, hogy a járművek kilométerkeretét 50 százalékra állítsák be, a saját kezelésű járműveket csak akkor javíttassák, ha az különösen indokolt, nyári gumikat pedig kizárólag a motorokon cseréljenek, azt is csak a gödöllői uniós rendezvények biztosítási feladatai miatt. Ezeken túl a főkapitány elrendelte, hogy minden beszerzést, szolgáltatást szüneteltetni kell.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!

US Virgin Islands

Sosem láttál még ilyen gyönyörű helyet!