Edit
14 °C
22 °C

Lecserélték Magyarország alkotmányát

Percről percre

2011. 04. 18., 11:02
Hétfő délután elfogadta az Országgyűlés Magyarország új alaptörvényét. A kormánypártok által beterjesztett javaslatot 262 igen szavazattal, 44 nem szavazat és 1 tartózkodás mellett fogadták el. Az MSZP és az LMP nem vett részt a szavazáson. A szocialisták illegitimnek tartják a törvényt, az LMP szerint felszámolja az alkotmányosságot.
Vissza az összes bejegyzéshez

Már véget is ért az imádkozás?

Majdnem végig értek a Parlament hosszában a Papp Lajos sebészprofesszor hívására érkező imádkozók. Tudósítónk kérdésére egy résztvevő azt mondta, hogy már véget is ért a csendes demonstráció. A Szent Korona-imádók elvetik a Fidesz-alkotmányt - szerintük "tákolmányt" - és azért fohászkodtak, hogy megjavuljon a szöveg, de most inkább lassan átmennek a Miniszterelnöki Hivatal elé, az MVSZ rendezvényére.

Mindenki azért imádkozott, amiért akart

Példát vehetnek a "liberálisok" a tarsolylemezes Papp Lajos professzorról. Kiderült ugyanis, hogy az imádkozós demonstráción mindenki azért fohászkodott, amiért akart: bár a tákolmányt mind elutasítják, aki akart, a visszavonásáért, aki akart, azért imádkozott, hogy az utolsó pillanatban valahogyan javuljon meg a szöveg. Munkatársunk látott egy embert, aki muzulmán stílusban, térdelve-hajlongva imádkozott a Ház felé fordulva.

 

Sámándobra gyülekezik a Magyar Nemzeti Gárda

Zöld, galléros pólóban, katonai nadrágban, sapkában és bakancsban a Magyar Gárda utódjának 30-40 tagja gyűlt már össze a Kossuth téren, a Magyarok Világszövetsége által szervezett alkotmányozó nemzetgyűlésen. Az előbb éppen egy sámándobos adott elő, aki lazán álldogálva hallgattak a gárdisták és a többi nézelődő.

Nem voltak elegen az alkotmányozó nemzetgyűléshez

A sámándobos rendezvényen körülbelül kétszázan gyűltek össze. Az egyik felszólaló elmondta, hogy be kell látni, ennyien nem tudnak alkotmányozó nemzetgyűlést tartani, de megköszönte mindenkinek, hogy eljött.


Vissza az összes bejegyzéshez