Hunvald folytatta a monológot

2011.04.19. 13:08 Módosítva: 2011.04.19. 13:15
Hunvald György tagadta az önkormányzati ingatlanokkal, illetve fiktív megbízási szerződésekkel kapcsolatos vádakat a Fővárosi Bíróságon.

A büntetőper másodrendű vádlottját, a volt erzsébetvárosi szocialista polgármestert sok százmilliós ingatlanpanamák, illetve sokmilliós kárt okozó lakáskiutalások és fiktív megbízási szerződések miatt az ügyészség bűnszervezetben elkövetett csalással, hűtlen kezeléssel, vesztegetéssel és hivatali visszaéléssel vádolja.

Hunvald már az előző tárgyaláson megkezdte terjedelmes, összefüggő, írásba foglalt vádlotti védekezésének felolvasását, amely kedden érhet véget. A csütörtöki tárgyaláson következhetnek a bíró, az ügyész és az ügyvédek vádlotthoz intézett kérdései.

Hunvald György vallomásában pontról pontra igyekezett cáfolni, hogy a vádbeli tizenhét önkormányzati ingatlan eladása kárt okozott volna Erzsébetvárosnak, és azt is tagadta, hogy ő ebből meggazdagodott volna.

A volt politikus csütörtökön arra kérte a bíróságot, ne a kommentárokra, hanem csak a tényekre, és a dokumentumokra alapozzon döntése meghozatalakor.