Egy egész Audi-flottát bérel Győr a városvezetésnek

2011.04.21. 12:20
Egy Audi A8-as, és három A6-os és három A4-es sorakozik mostantól a győri városháza parkolójában. Az önkormányzat nagyon jutányos áron, havi nettó 666 ezer forintért kapta meg a kocsikat. A legnagyobb természetesen a polgármesteré, Borkai Zsolté lesz.

Egy hét autóból álló flotta bérletére kötött szerződést a napokban a győri önkormányzat. A kisalföld.hu azt írja, hogy fekete hivatali Audik között egy új A8-as, három A6-os és három A4-es gépjármű kapott helyet, a kocsik dízelmotorjai az Audi győri gyárában készültek.

Domanyik Eszter, a városháza szóvivője szerint a kocsikat rendkívül kedvező feltételekkel bérli a város a Porsche Hungáriától. A megállapodást egy éves próbaidőre kötötte az önkormányzat. „Az önkormányzat gépjárműparkjában több mint 10 éves autók is vannak egyelőre. A város azért is döntött az újítás mellett, mert ezeknek az autóknak az éves szervízdíja lassan több költséget emésztetett fel, mint a valós értékük" – magyarázta a bérleti megoldást Domanyik Eszter.

Győrnek havonta 666 ezer forint plusz áfát kell fizetne a bérlésért. „Ez a konstrukció a piaci árakat tekintve rendkívül kedvezményes, hisz egyetlen A8-as havi lízingdíja 1 millió forint plusz áfa jelenleg" - közölte a lappal Vérten Sándor, a Porsche Hungária kommunikációs igazgatója.

Arra az újságírói kérdésre, miszerint a hét Audit kik vezethetik majd, Domanyik Eszter úgy válaszolt: "az A8-ast Borkai Zsolt polgármester használja majd, míg a többi autót hivatal dolgozói".