Táblagépeket kapnak a kormánytagok

2011.04.27. 08:46 Módosítva: 2011.04.27. 09:02

Néhány héten belül helyettes államtitkári szintig Ipad2 táblagépet kapnak a magyar kormány tagjai – értesült a Világgazdaság. A beszerzés már folyamatban van.

A kormánylista alapján számított körülbelül 90 darabos tétel az Ipad2 modellek 140–240 ezer forint közötti hazai átlagárát tekintetbe véve mintegy 16 millió forintos kiadást jelent az államnak.

Ennek a mennyiségnek a beszerzése ugyanakkor szállítási oldalról várhatóan nem okoz gondot, még akkor sem, ha egyébként az amerikai Apple a globális gyártási problémák miatt az eredetileg vártnál is szűkebben méri a magyarországi "Ipad2-kvótát", írja a lap.

A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) közleménye szerint a tárca E-közigazgatásért Felelős Helyettes Államtitkársága hatásvizsgálatot végzett, amelyből kiderült: a papír nélküli munkavégzéssel közigazgatási államtitkári értekezleteken és kormányüléseken havi mintegy 170 ezer forint spórolhatnak meg. Ehhez adódnak hozzá a hatékonyabb munkavégzésből származó, nem közvetlenül jelentkező bevételek.

A március végi magyarországi premier kapcsán a hazai forgalmazók eredetileg 10-20 ezer darabbal is számoltak, végül kevesebb mint tízezer érkezett az országba. Azóta folyamatosan jönnek ugyan az újabb szállítmányok, de egyenként alig pár száz darabos tételekben.

Az Apple új tabletjét munkatársunk is kipróbálta a londoni bemutatón. Tapasztalatai szerint a gép határozottan gyors, viszont a memóriával elégedetlen volt.