Leütötték a balhérekorder mohácsi polgármestert

2011.04.29. 19:41
Köpködés, rágalmazások és becsületsértések után most már verekednek is a mohácsi politikusok. Szekó József fideszes polgármester és Polgár Károly független képviselő összecsapását mindketten máshogy mesélik el, de az biztos, hogy az eset nem lóg ki nagyon az utóbbi idők mohácsi botrányai közül.

Verekedéssel kezdődött, egy képviselő őrizetbe vételével végződött a mohácsi önkormányzati testület mai napja. Az estet a fideszes polgármester, Szekó József és a másik résztvevő, Polgár Károly korábban jobbikos, jelenleg független képviselő eltérő módon mesélték el.

Szekó az incidenst követően azt mondta: a testületi ülés szünetében egy papírhalmazt és egy lökhárító darabját talált az asztalán. A zárt ülés kezdetén megkérdezte, ki tette oda, mire Polgártól azt a választ kapta, hogy "ajándék neked, és a te szemeted".

"Azt válaszoltam, nekem nincs szükségem tőle ajándékra. Fogtam a csomagot, hogy visszavigyem neki. Miközben felé mentem, folyamatosan szidalmazott, rákosizott, idiótának nevezett. Amikor odaértem, ennek hatására elé dobtam a papírjait, és megkértem, moderálja magát. Miután elfordultam, hogy visszamenjek a helyemre, leütött" - tette hozzá az országgyűlési képviselőként is dolgozó városvezető.

Szekó közölte, ekkor egy pillanatra elvesztette az eszméletét, a földre rogyott, s érezte, ahogy támadója még ebben a helyzetben is folyamatosan üti és rúgja, valószínűleg még meg is taposta. A bántalmazástól sajog a feje és horzsolásos sérüléseket szenvedett. Az eset után feljelentést tett a rendőrségen.

A pénteki ülésen Polgárt rendbírsággal is kellett sújtani, mert bekiabálásaival zavarta a testületet feladata ellátásában. A képviselők az incidens után tovább dolgoztak, még három napirendi pontot tárgyaltak.

Polgár a helyszínre érkező rendőrök bilincsben vitték el a városházáról. A bama.hu-nak azt nyilatkozta: Szekó ütött elsőként. "Mikor odajött hozzám, megragadta a nyakkendőmet, és megütötte a mellkasomat. Védekeztem, visszaütöttem" - mondta Polgár.

Az ülésteremben jelen lévő Emmert Péter mohácsi szocialista képviselő szerint Polgár Károly ütötte meg először Szekót, melynek következtében a polgármester a földre esett, de támadója tovább verte és rugdosta.

Mohácson nem ritkák a hasonló esetek. Szekónak van egy rendkívül kitartó helyi ellenfele, a szintén jobbikos Németh Imre, akivel már évek óta küzdenek egymással. A HVG cikke szerint Németh évek óta támadja becsületsértési és rágalmazási vádakal, a politikusnak azonban még egyszer sem függesztették fel a mentelmi jogát. Sőt, ebben rekorder már, a HVG összeállítása szerint csak tavaly tíz mentelmi ügye volt.

Szekót januárban egy év próbaidőre ítélték, mert leköpte Némethet, amikor tüntetést szervezett a háza elé.