Tömegverekedés tört ki egy dabasi kocsmában

Rendőröket vezényeltek ki a Pest megyei Dabasi Szőlökbe, miután egy kocsmai verekedésben hárman megsérültek, köztük a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület egyik tagja. A három sérültet kórházba vitték, a rendőrség két embert előállított.

Három embert - köztük a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület egyik tagját - vittek kórházba a mentők a Pest megyei Dabasi Szőlőkből. Beluzsárné Belicza Andrea, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője azt mondta: vasárnap délután öt óra körül két férfi ment be az egyik helyi kocsmába, de ott egy korábbi nézeteltérésre hivatkozva nem szolgálták ki őket. Elmentek, de nem sokkal később visszatértek egy 6-8 fős társasággal. A kocsmában lévők és a csoport tagjai összeverekedtek.

Három középkorú férfi sérült meg: kettő a fején, a harmadik pedig a lábán. Úgy tudni, csupán könnyebb sérüléseket szenvedtek. Budapestre, a Merényi Gusztáv Kórházba szállították őket.

A rendőrség csoportos garázdaság miatt indított eljárást,  mondta a rendőrségi szóvivő, aki megerősítette, hogy az egyik kórházba került sérült a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület tagja. A támadók a Független Hírügynökség beszámolója szerint cigányok voltak.

A rendőrség vasárnap este rövid közleményt is kiadott az esetről, eszerint a bűncselekménnyel összefüggésbe hozható két személyt előállítottak, társaikat keresik. "Az esetleges további jogsértések megakadályozása miatt a rendőrség a helyszínen a szükséges erőkkel megjelent" – áll a közleményben.