Megtalálták a körözött volt dögei polgármestert

2011.05.13. 12:18 Módosítva: 2011.05.13. 12:20

Kórházban van a körözött volt dögei polgármester, feltehetőleg emiatt nem vonult börtönbe a múlt héten. A bíróság vesztegetésért jogerősen három év tíz hónap börtönbüntetésre itélte Vincze Ferenc Tibort.

Fülöp Gergely, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei rendőr-főkapitányság szóvivője közölte: a kisvárdai rendőrkapitányság megállapította a férfi tartózkodási helyét: jelenleg a megye egyik egészségügyi intézményében van, az orvosi szakvélemény alapján állapota miatt nem elővezethető. A rendőrség erről soron kívül értesítette a bíróságot.

A 2006-ban kipattant dögei iskolaügyben a helyi általános iskola 233 millió forint értékű beruházása kapcsán a polgármester 20 millió forintot kért a Popovics és Társa Kft. ügyvezetőjétől a kivitelezés elnyeréséért, illetve  hogy "rendben menjenek a dolgok" az építkezés során. A cégvezető titokban rögzítette az erről szóló telefonbeszélgetést, melyben a polgármester egyébként még nyolcmillió forintot követelt.

Az ügy 2007 októberében került a nyilvánosság elé, majd nyomozás indult, amely ügyészségi vádemeléssel végződött. A vállalkozás egyébként tönkrement, a dögei beruházást pedig más cég fejezte be.

Vinczét 2010 szeptemberében ítélték börtönre, az ítélet öt hónappal később jogerőre is emelkedett. Börtönbüntetését május 5-én kellett volna megkezdenie, de ennek nem tett eleget, ezért a megyei bíróság bírája elővezető parancsot adott ki vele szemben.