Nyomoznak a BRFK videósának bántalmazása miatt

2011.05.13. 16:49
Hivatalos személy elleni erőszak miatt rendelt el nyomozást az ügyészség, miután a rendvédelmi dolgozók áprilisi demonstrációján bántalmazták a Budapesti Rendőr-főkapitányság kommunikációs osztályának egyik munkatársát. A fiatal férfi többek közt azokról a tiltakozókról készített videofelvételt, akik az Andrássy úti tűzcsapokat kinyitották.

A BRFK sajtóosztályának munkatársát azért lökdösték és szorították a falhoz a demonstrálók, mert nem tetszett nekik, hogy a BRFK munkatársa videofelvételt készített róluk, miközben a tűzcsapokat nyitogatták.

Skoda Gabriella, a Fővárosi Főügyészség szóvivője a Független Hírügynökség értesüléseit megerősítve elmondta: az V. és XIII. kerületi ügyészség hivatalos személy elleni erőszak miatt rendelt el nyomozást pénteken.

A BRFK kommunikációs osztályának munkatársa nem hivatásos rendőr ugyan, de a rendőrségnél dolgozó kormánytisztviselőként is hivatalos személynek minősül. A feljelentés szerint a demonstrálók lökdösték és a falhoz szorították. Az ügyben a BRFK ötödik kerületi kapitánysága nyomoz.

Úgy tudni, a kommunikációs osztály videósa még aznap, azaz április 16-án jelentést tett felettesének a történtekről, a rendőrség ezután a Budapesti Nyomozó Ügyészséghez fordult. Mivel a bántalmazott munkatárs nem hivatásos rendőr, az ügyben az V. és XIII. kerületi ügyészség lett az illetékes, amely az V. kerületi kapitányságot bízta meg a nyomozással.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport